"Fiindca nu puteau sa ajunga pana la El, din pricina norodului, au desfacut acoperisul casei unde era Isus, si dupa ce l-au spart, au pogorat pe acolo patul in care zacea slabanogul"(Marcu 2,4) Este vorba de vindecarea slabanogului din Capernaum. Si pentru ca erau asa de multi adunati ca sa-L asculte pe Isus, prietenii sai cei 4 care l-au adus pe pat nu au mai avut alta solutie decat sa urce pe casa si sa sparga acoperisul. Acum vrem sa raspundem la o intrebare care se punea in mod real: "Cine a reparat acoperisul?" Cu siguranta ca a fost reparat, dar de cine? Biblia nu ne raporteaza nimic. Sa vedem ce grupe de persoane au fost atunci ca sa-L asculte pe Isus:

  • Un grup foarte nuemeros si pe care il gasim intotdeauna si in orice loc. Acestia sunt curiosii.- ei nu strica si nici nu repara.
  • Alt grup sunt carturarii si fariseii. Ii gasim si in biserica? Ei vin, se uita si critica si apoi pleaca.
  • Apoi grupul acelora care se intituleaza "Binecuvanteaza-ma Doamne" sa nu zic grupul cersatorilor. De reparat nici nu poate fi vorba.
  • Mai sunt cei care sunt entuziasmati pe moment de cuvant, cati plang la o predica si dupa ce ies afara uita- marea majoritate vin si incurca, deranjeaza. Nici ei nu au reparat acoperisul.
  • Prietenii celui bolnav- suntem in dubii daca au reparat. Ei au iesit strigand de bucurie; nici ei nu au reparat
Nu ni se raporteaza ca Isus a facut o minune ca sa repare. Nici nu cred ca ar fi fost nevoie caci si-a demostrat puterea prin vindecarea slabanogului. Cu siguranta acoperisul a fost reparat de cineva care a fost predat cu totul lui Hristos, cineva anonim, care vine cand altii pleaca, cineva care marcheaza ceva in viata ta si a mea, cineva umil caruia nu-i plac laudele, cineva care vede adevarata nevoie si actioneaza- slujeste fara sa fie laudat, cinea care ridica atunci cand altii darama. Sa fie aceleasi grupe de persoane care au asistat la predica lui Isus si in Biserica? Din ce grup faci parte? Cine va repara acoperisul? Vei fi tu?